Modules van betekenis

Verdieping en Verwondering 

We hebben een aantal modules waarin je wat langer met een kunstvorm bezig gaat.
Zo kun je wat dieper in de techniek  duiken. Spelenderwijs leren staat centraal.
De verwondering van hoe het allemaal leeft en werkt komt dan vanzelf!

Alle modules

KlimaatKunst

KlimaatKunst

Met KlimaatKunst willen we doormiddel van kunst de klimaatadaptatie onder de aandacht brengen. Dit doen we door leerlingen uit het VO kunstwerken met een klimaat-adaptieve functie te laten ontwerpen en te maken.

Stad van de Toekomst

Stad van de Toekomst

Hoe zien de steden eruit in 2040? Laat je fantasie werken en creëer een stad van de toekomst. Leer over watermanagement, hittestress, duurzame energie, verticaal tuinieren enz. en natuurlijk ... meer groen in de stad! We bieden deze module aan in maquette-vorm of in stopmotion.

Ik & de wereld Festival

Ik & de wereld Festival

Een festival dat zich richt op een nieuwe duurzame wereld. Er zijn al zo veel mooie initiatieven en uitvindingen die laten zien hoe het ook kan. Op het festival is veel informatie te zien en te beleven. Er zijn verschillende workshops op het gebied van natuur, klimaat-adaptatie, voedsel, kleding, meditatie, yoga, maar zeker ook moderne techniek en toegepaste kunst. Daarnaast zijn er films en/of documentaires te zien en kunnen de leerlingen meedoen aan een improvisatie theatervoorstelling.

Groene Mode

Groene Mode

Mode is er op vele manieren en is per definitie een van de meest vervuilende branches. In deze serie workshops gaan de leerlingen stof bewerken met natuurlijke materialen. Pimp je kleren met natuur. Verven met natuurlijke pigmenten van bv bietensap of kurkuma. Met het eco-printen maken we afdrukken van bladeren op de stof die blijvend zijn.

Bodemleven

Bodemleven

Wat leeft er onder je voeten in en op de bodem en hoe belangrijk is dat? Maak kennis met deze hele kleine wezentjes.

Week van de Duurzaamheid

Week van de Duurzaamheid

Een hele week vol met workshops, challenges en onderzoeken. Met aan het eind een afsluitende markt waar de kunstwerken die gemaakt zijn tentoongesteld worden. Er zijn kraampjes van allerlei instanties die met de duurzame maatschappij betrokken zijn. Deze week blijft nog lang in je geheugen hangen!