Groene workshops

Beeldend Verwondering

Landschapsfotografie

Landschapsfotografie

Loop met je camera door de stad en ga op zoek naar mooie plaatjes. Natuur in de stad, een mooi doorkijkje of bloem van dichtbij. Bedenk wat je wilt vertellen en welke sfeer je in de foto wilt brengen. Je leert op een andere manier kijken naar de wereld om je heen. Daarnaast leer je ook te ‘spelen’ met alle technieken van een spiegelreflexcamera.

Kristalfotografie

Kristalfotografie

In deze workshop gaan we aan de slag met kristallen. Ze laten zien hoe er in de natuur terugkerende patronen en vormen zijn. Sommige vormen zie je terug in de kruinen van de bomen of in het meanderen van een rivier. In het heelal maar dus ook in miniatuur op je objectglaasje onder de microscoop. Een kennismaking met de magische wereld van de kristallisatie. Deze workshop is een ware belevenis de oehhhh’s en ahhhhh’s zijn dan ook continu hoorbaar.

LandArt

LandArt

Maak van de wereld om je heen een kunstwerk en bezorg je voorbijganger een glimlach! Met behulp van takjes, blaadjes, eikeltjes, dennenappels of ander natuurlijk materiaal maak je iets moois in deze LandArt workshop.

Macro Fotografie

Macro Fotografie

Leer kijken naar de omgeving. Wat zie je als je iets van heel dichtbij bekijkt? Met verschillende standpunten en gebruik van scherpte/diepte leer je om een sprekende foto te maken. Hoe werkt een spiegelreflex camera en hoe stel ik de camera goed in om een mooie foto te maken.

Sieraden Maken

Sieraden Maken

Sieraden maken van natuurlijke materialen als hout en of speksteen. Aangevuld met leer en ijzerdraad maak je een hanger, een set oorbellen of iets naar eigen idee. Schrapen, schaven, schuren en polijsten tot je helemaal tevreden bent.

Groene Mode

Groene Mode

Mode is er op vele manieren en is per definitie een van de meest vervuilende branches. In deze workshop gaan de leerlingen stof bewerken met natuurlijke materialen. Pimp je kleren met natuur. Verven met natuurlijke pigmenten van bv bietensap of kurkuma. Maak afdrukken van bladeren op de stof die blijvend zijn.

Bamboebeesten

Bamboebeesten

Met Bamoestokken en elastieken een dier maken. Maak een echt dier na of liever een fantasie beest. Met behulp van driehoekige constructies wordt je beeld sterk en stevig. Een workshop waar je goed moet samenwerken en veel moet overleggen.

Houtbewerking

Houtbewerking

Maak een kunstwerk van hout en gebruik daarbij oude technieken. Zagen, schaven, schuren, boren en pen gat verbindingen. Laat je fantasie werken en verlies je in het prachtige materiaal.