Groene workshops

Biodiversiteit

Help de biodiversiteit en kom in actie!! Boek één van de onderstaande workshops.
Je leert van alles over hoe beesten leven en je maakt heel veel plezier!!

Neem contact op!
Insectenhotel

Insectenhotel

Iedereen weet dat het slecht gaat met de bijen en de insecten. In deze workshop ga je de insecten een handje helpen door een InsectenHotel te bouwen. Welk insect heeft welke eisen en hoe maak ik een hotelkamer die ze ook graag bezoeken?

Wormenhotel

Wormenhotel

Met het maken van een wormenhotel zie je daadwerkelijk vruchtbare grond ontstaan uit je eigen groente en fruit afval. Een mooi voorbeeld van de circulariteit.

Vogelhuisjes

Vogelhuisjes

Een vogelhuisje is belangrijk om vogels een veilige nestgelegenheid te bieden. Voor welke vogelsoort ga jij een huisje maken? De diameter van de opening is bepalend voor de soort vogel die er komt wonen.

Bodemleven

Bodemleven

De bodem is de basis van het herstel van het klimaat. Een gezonde bodem leeft!!! En hoe! Door de hoeveelheid aan schimmels en bacterien is de bodem poreus en absorbeert het makkelijk water en houdt dat ook vast. Heel veel diertjes leven in de bodem. Een deel daarvan zien we lopen of kruipen door de aarde, maar er is ook een deel dat we niet kunnen zien. In deze workshop maken we dat leven zichtbaar met de microscoop en door graven en speuren. Daarnaast zorgt het bodemleven voor een poreuze grond waardoor het beter vocht doorlaat en ook vast houdt. Ook dit kunnen we demonstreren met hele leuke proeven.

Symbiotic Art

Symbiotic Art

Sommige schimmels en bomen leven met elkaar in symbiose. De boom zorgt voor suikers en eiwitten via fotosynthese en de schimmels zorgen in ruil daarvoor voor mineralen waar de boom zelf niet bij kan. In deze workshop duik je onder de grond en maak je je eigen wood-wide web.

Vleermuizenkastjes

Vleermuizenkastjes

Het maken van een vleermuizen-kastje is leuk om te doen en daarnaast ook zeer nuttig. Help de vleermuizen, leer over hoe ze leven, waar ze op jagen en hoe ze graag slapen. Verder natuurlijk leer je in deze workshop hoe je moet zagen, boren, schroeven en timmeren!

Zoals je ziet is er genoeg keus om de biodiversiteit te helpen!

Neem contact op!