Groene workshops

Circulariteit

Recycle Art

Recycle Art

De plastic soep is nog steeds de meest tot de verbeelding sprekende vervuiling die jongeren zich kunnen voorstellen. We willen duidelijk maken dat wat voor de één afval is, voor de ander een waardevolle grondstof kan zijn. In deze workshop gaan we met een heleboel 'gevonden' of kapotte en in eerste instantie 'nutteloze' materialen nieuwe kunstwerken of gebruiksvoorwerpen maken.

Klimaat Kunst

Klimaat Kunst

Kunst als uiting om in beeld te brengen hoe we ons kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. In deze workshop worden de leerlingen uitgedaagd om een kunstwerk te maken met een klimaat-adaptieve functie. Dat kan en mag van alles zijn! Voorbeelden zijn bv een zonnepanelen-boom tot een waterschutting.

Food Waste

Food Waste

Er wordt heel erg veel voedsel weggegooid. Dat is heel erg jammer omdat we er nog hele lekkere gerechten van kunnen maken. In deze workshop gaan we met restjes of met afgekeurde groente en fruit de heerlijkste hapjes bereiden.

Drukpers

Drukpers

Samen gaan we aan de slag met Etsen, een oude druktechniek in een modern jasje. Etsen doen we op tetrapakken (drinkpakken) welke normaal gesproken bij het afval belanden en zo een nieuw leven krijgen. Na het maken van een illustratie inkten wij de Ets in en gaat het door de drukpers.

Bamboo Lights

Bamboo Lights

Bamboe is een veelzijdig materiaal en wordt veel in tuinbouw gebruikt. Van de afvalstukken die overblijven na het plaatsen van een schutting oid maken we lampen. Doormiddel van gaten boren maken de leerlingen patronen in het bamboe. Een absolute sfeermaker en aanwinst voor in huis!

Reverse Graffiti

Reverse Graffiti

Graffiti maar dan net even anders. Geen spuitbus maar een hogedrukspuit. Maak van een oud stuk vinyl een sjabloon naar eigen ontwerp en snij deze uit. Zoek de meest vieze stoep of muur en spuit je sjabloon schoon. Clean is green!

Meubels Maken

Meubels Maken

In deze workshop maak je van oude bed bodemlatten meubels naar eigen inzicht. Een tafeltje, een stoel of een snijplank. Wat je maar bedenken kan! Je leert ontwerpen, verbindingen maken en oude ambachtelijke technieken gebruiken.