Groene workshops

Watermanagement

Water Absorptiebaan

Water Absorptiebaan

Met de Water Absorptiebaan laten we de leerlingen een waterweg bedenken die het water vertraagd. Welk materiaal absorbeert? Hoe maak je een reservoir voor water en zorg je voor een vertraagd vollopen van het riool (de opvangbak)? Spelen met water is altijd leuk dus spelen maar!

Sedum Schilderij

Sedum Schilderij

Een sedumschilderij is een groen schilderij voor buiten. Met echte planten! Sluit hem aan op de afvoerpijp van het dak zodat je het nooit water hoeft te geven ;-) In deze workshop maak je een mooi schilderij met verschillende soorten sedumplantjes. Een sieraad aan de muur en zeker een muur vol leven als de planten in de zomer in bloei staan!

Stad van de Toekomst

Stad van de Toekomst

Stad van de toekomst. In het project ‘de stad van de toekomst’ fantaseren de leerlingen over hoe die stad er uit komt te zien. We leggen verschillende problemen voor en vragen naar oplossingen. Vervolgens gaan we een maquette of een tekening maken van deze stad. Door te knutselen met karton, scharen lijm, mos, water, motortjes, stroomdraad, enz. wordt de stad langzaam zichtbaar. Als de stad eenmaal is gemaakt komt deze tot leven door middel van animatie. Aan het eind van het project hebben de leerlingen een korte film gemaakt die aan ouders, docenten en medeleerlingen kan worden getoond en staat er een echte maquette in de klas.

Bodemonderzoek

Bodemonderzoek

In een gezonde bodem wordt makkelijk veel water opgeslagen, zie het als een soort spons. In een arme of uitgedroogde bodem komt het water vaak niet door de eerste laag en spoelt weg het riool in en neemt het in zijn loop belangrijke voedingstoffen mee. Ga op onderzoek naar de kwaliteit van de bodem rond je school en doe verschillende proefjes en testen.